Meslek liselerinde başarılı öğrencilere burs verilecek
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Gedik Üniversitesi ve Tezmaksan arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İstanbul Gedik Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki metal teknolojisi alanı kaynakçılık dalı öğrencilerinin, mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme ve rekabet edebilme bilinciyle ilgi ve yetenekleri doğrultusunda araştırmaya yöneltmek ve alan öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
İş birliği protokolü Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dilara Fatoş Özer ve Kaynak San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kesik imzaladı. Protokol kapsamında; Metal Aktif Gaz Kaynağı kategorisinde Halil Kaya Gedik Ulusal Kaynakçılık Beceri Yarışması düzenlenecek, yarışmada dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenlerin tüm masrafları Gedik Holding tarafından karşılanarak Avrupa ve dünya kaynakçılık yarışmalarına gönderilecek. Ayrıca; yarışmada dereceye giren öğrencilere Gedik Üniversitesinde eğitim bursu verilecek, öğretmenlere iş başında eğitim düzenlenecek, atölye ve laboratuvarlar desteklenecek, öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi yapmalarına öncelik sağlanacak ve 25 öğrenciye başarı bursu verilecek.
Protokolün önemine değinen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, eğitim sisteminin odağında öğretmenin bulunduğunu vurgulayarak, “Öğretmenin bilgisini yenilemesi başarılı olmasını sağlayacaktır. Kendi alanında iş başı eğitim yapması da öğretmenleri bilgi yönünden güçlendirecektir. Bu nedenle atölye ve laboratuvarların desteklenmesini önemsiyoruz. Meslek liselerimizin tüm atölye ve laboratuvarlarında öğrencilerimizin modüler bir yapıda asgari düzeyde bilgi alsın istiyoruz. Üst bilgiyi de işletmelerde alsın istiyoruz. Bu nedenle işletmelere teşvik veriyoruz.” diye konuştu.
Özel sektörden mesleki eğitime atölye desteği
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tezmaksan Makine arasında da imzalanan mesleki iş birliği protokolü ile 72 okulun atölye donatımı yapılacak, öğretmenlere iş başı, öğrencilere ise beceri eğitimi verilecek. Düzenlenen protokol imza törenine Mesleki Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Tezmaksan Makine Genel Müdürü Hakan Aydoğdu katıldı.
Gülay, buradaki konuşmasında ise, mesleki ve teknik eğitimde özel sektör iş birliğinin önemine işaret ederek, nitelikli iş gücünün birlikte yetiştirilmesinin ülkenin üretimine katkı vereceğini vurguladı. Gülay, özellikle sanayide dışa bağımlılığın azalması için mesleki eğitimin büyük katkı vereceğinin altını çizdi. Teknolojinin sürekli değiştiğini, öğretmenlerin özel sektörün atölye ve fabrikalarında iş başı ve hizmet içi eğitim ile bu hızı yakalayabileceğini dile getiren Gülay, "Her meslek lisesinin bir hamisinin olmasını istiyoruz. Kaliteyi artırmak için kullandığımız projelerden biri sektörün, kendi alanında bir meslek lisesine hamilik yapması, atölyesini donatması öğrencilere staj yaptırması, öğretmenlere iş başı eğitim vermesi, okulu birlikte yönetmeleri ve buradan mezun olan çocukları da istihdam etmeleri." diye konuştu.
Tüm mesleki ve teknik Anadolu Lisesi müdürlerinin sektörle irtibatta olmaları gerektiğini belirten Gülay, "Adeta sektörü mesleki eğitimin içine alıp nitelikli iş gücünü sektörle birlikte yetiştirmeleri temennisinde bulunuyorum." değerlendirmesini yaptı.
Tezmaksan Makine ile imzalanan protokol ile şirket, 72 meslek lisesinin atölyesini donatacak. Öğretmenlere iş başında eğitim düzenlenecek. Öğrencilerin işletmelerde beceri eğitimi yapmalarına öncelik sağlanacak. Mezunların şirketin bünyesinde istihdamına öncelik sağlanacak. Fuar, yarışma, sergi, kariyer günü, seminer, teknik gezi gibi etkinlikler düzenlenecek. Başarılı öğrencilere burs verilecek. Alanlarla ilgili ders notu, kaynak kitap gibi dokümanlar okullara ücretsiz gönderilecek.
Konular
- Kampüsler içindeki yurt sayısı artacak
- Çevre Bakanlığı'ndan öğrencilere burs
- Yüksek lisans öğrencilerine yönelik harç indirimi bursu
- Atatürk öğrenci yurdu odaları kaçar kişilik?
- KYK burs ve kredilerine zam
- Atatürk kültür dil ve tarih yüksek kurumu burs sonuçları açıklandı mı?
- Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Taahhütname Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
- KYK Tematik Kış Kampları ne zaman başlıyor?
- Uludağ Üniversitesinden başarılı öğrencilere burs
- Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
- APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
- KYK'da hangi kurslar veriliyor?
- Hazar Üniversitesi Uluslararası Burs Programına Başvurular Nasıl Yapılıyor?
- 100/2000 YÖK Doktora Bursuna İlişkin Usul ve Esaslar
- İş dünyasında çalışan doktora öğrencileri 100/2000 doktora bursundan yararlanabilir mi?
- Aziz Sancar bursunun ilk sahibi belli oldu
- İslam kalkınma bankası burs başvurusu nasıl yapılır?
- KYK borç erteleme başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
- Tayvan burs başvuru şartları nelerdir?
- Hırvatistan Öğrenci Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?
- YÖK-YUDAB Bursunu Nasıl Alabilirim?
- Slovakya Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
- KYKNET’in sunduğu hizmetler nelerdir?
- Çift Anadal KYK bursunu etkiler mi?
- MEB'den Burslu Öğrenci Banka Kartı Yazısı
- Akademisyenlerin yurtdışında burslu eğitim için başvuruları başladı
- Öğrenim kredisi borcunun silinmesi için kanun teklifi verildi
- GTÜ her öğrenciye burs veriyor mu?
- YÖK-Türkoloji Bursunun Avantajları Nelerdir?
- Türkoloji öğrencilerine burs imkanı