Başbakanlık bursu kaç kişiye veriliyor?



Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu'na,tüm lisans,yüksek lisans ve açıköğretim öğrencileri başvurabilir.Başbakanlık bursu , öğrenim kredisinden farklı olarak geri ödemesi olmayan bir burstur.Başbakanlık bursuna , önlisans,lisans , açıköğretim ( sadece öncelikli şehit, gazi, anne ve baba ölü..) öğrencileri başvurabilir.2 yıllık okullardan mezun olup,4 yıllık okulların 3. sınıfına ara vermeden devam eden öğrenciler,Yüksek Lisans öğrencileri , Vakıf Üniversitesi öğrencileri, LYS sonucunda ilk 100'e giren öğrencilere , milli sporcular,ikinci öğretimde eğitim alan öğrenciler, Başbbakanlık bursuna başvuru yapabilirler.

Üniversiteye yerleştiniz, bir baktınız kendinizi birden bire bir yurtta ya da bir kaç arkadaşınızla birlikte bir evde yaşarken buldunuz. Bu ne demek? Öğrencilik hayatı sizin için başladı, demek! Nelere ihtiyacınız olmayacak ki? Tabi bunları karşılamak için ailenizden gelen para çoğu zaman yetmeyecek. Ev kirası, yurt parası, yemek, içmek, kitap, kalem, fotokopiler, sinema, tiyatro... derken bir bakmışsınız elinizdeki para eriyip gitmiş. Bir destek lazım tabi. İşte bu en zor zamanda öğrencilerin yardımına kavuşan süperman burslar oluyor. Peki ya aldığınız bir burs var mı? Eğer yoksa Allah kolaylık versin! İşte bu son duruma düşmek istemiyorsanız, henüz o duruma sıra gelmeden bütün burslar hakkında bilgi alıp başvurularınıza başlamalısınız. Biz de sizlerin bu zor durumda kalmaması için elimizden geleni yapıyor, burslar hakkında sizleri bilgilendiriyoruz. Öncelikle "başbakanlık bursu" hakkında herşeyi öğrenmelisiniz. İşte başbakanlık bursu hakkında bilmeniz gereken her şey...


Başvuru tarihleri ne zamandır?

Yeni eğitim öğretim yılı yurt başvuruları başladı ancak burs başvuruları henüz başlamadı. Yeni öğretim yılında ise Lisans Yerleştirme Sınavı sonucunda yurt içinde ilk defa herhangi bir yüksek öğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinden yurtlarda barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenlerden, Eylül - Ekim tarihleri arasında başvurular alınacak.

Başbakanlık bursu nedir?

Başbakanlık bursu resmi adıyla 'Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu' Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu aracalığı ile Açıköğretim Fakültesi dahil tüm lisans ve yüksek lisans programlarında öğrenim gören üniversitelilerin yararlanabildiği burs alma şansınızın en yüksek olduğu burs imkanıdır.

Bunun yanı sıra; 1-Ön lisans öğrencileri 2-Lisans öğrencileri 3-Açık Öğretim (Sadece öncelikli öğrenciler, şehit,gazi çocuğu,anne baba ölü vb.) 4-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına ara vermeden intibakı yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez.) 5-Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında okuyanlara burs verilmez) 6-Vakıf Üniversitesi öğrencileri 7-ÖSYM Sınavı sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık, yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler 8-Ülke adına müsabakalara katılan, Amatör Milli Sporcu öğrenciler, 9-İkinci öğretim de okuyan öğrenciler Burstan yararlanabilir.

Başbakanlık bursunu kimler alamaz?

Başbakanlık Bursu şartllarına göre bazı durumlarda adaylar burs alamazlar. Daha önce burs yada kredi alan öğrenciler, giriş yılından itibaren yıl kaybı olan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler,Polis Akademisi ve Askeri okul öğrencileri, Yüksek Lisans'ın hazırlık sınıfında bulunan öğrenciler,aylık asgari ücret düzeyinde gelire sahip olan öğrenciler ( yetim maaşı ve nafaka dışında) yalan beyanda bulunan öğrenciler ve burs almaya yeterli bulunmayan adaylar Başbakanlık bursundan yararlanamaz.

Bursunuz hangi durumlarda kesilir?

Başbakanlık bursu her ayın 7' sinde hesaplara yatar. Bursu almaya hak kazandığınızda alttan 3'ten fazla dersiniz olmadığı sürece bursunuz eğitim süreniz boyunca yatar.

İstenilen Belgeler

Burs müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi, anne, baba meslek belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler alınmamakta ancak, kontrolleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamlarda yapılmaktadır. İstenilen belgeler öğretim kurumlarında ve kurumun www.kyk.gov.tr adresinde ilan edilmekte, Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin ise adreslerine duyuru yapılmaktadır.

Öncelik Belgeleri

- Amatör Milli Sporcu belgesi, ilgili federasyondan alınacak,
- Şehit veya gazi çocuğu belgesi (Ama, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayanlar (tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak),
- Lise ve dengi öğrenimlerini Yetiştirme Yurtlarında tamamlama belgesi,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlama belgesi,
- Anne ve/veya babası Yurtkur'da çalışanlar, emekli olanlar (ilgili kuruluştan alacakları onaylı belge),
- 5532 Sayılı Kanun kapsamında terör sebebiyle köyleri boşaltılanlar (valilikten alınacak) Öğrenciler söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde bulundukları yerlerdeki Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun "Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir. Küçük bir hatırlatma! Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi; öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Kimler başbakanlık bursu alamaz?

Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan ögrenciler,
5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler
Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler
Giriş tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Ek (Artık Yıl) süre öğrenim gören öğrenciler,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,
Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında ,
en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burs alamaz.

Konular

Kampüsler içindeki yurt sayısı artacak
Çevre Bakanlığı'ndan öğrencilere burs
Yüksek lisans öğrencilerine yönelik harç indirimi bursu
Atatürk öğrenci yurdu odaları kaçar kişilik?
KYK burs ve kredilerine zam
Atatürk kültür dil ve tarih yüksek kurumu burs sonuçları açıklandı mı?
Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Taahhütname Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
KYK Tematik Kış Kampları ne zaman başlıyor?
Uludağ Üniversitesinden başarılı öğrencilere burs
Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
KYK'da hangi kurslar veriliyor?
Hazar Üniversitesi Uluslararası Burs Programına Başvurular Nasıl Yapılıyor?
100/2000 YÖK Doktora Bursuna İlişkin Usul ve Esaslar
İş dünyasında çalışan doktora öğrencileri 100/2000 doktora bursundan yararlanabilir mi?
Aziz Sancar bursunun ilk sahibi belli oldu
İslam kalkınma bankası burs başvurusu nasıl yapılır?
KYK borç erteleme başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
Tayvan burs başvuru şartları nelerdir?
Hırvatistan Öğrenci Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?
YÖK-YUDAB Bursunu Nasıl Alabilirim?
Slovakya Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
KYKNET’in sunduğu hizmetler nelerdir?
Çift Anadal KYK bursunu etkiler mi?
MEB'den Burslu Öğrenci Banka Kartı Yazısı
Akademisyenlerin yurtdışında burslu eğitim için başvuruları başladı
Öğrenim kredisi borcunun silinmesi için kanun teklifi verildi
GTÜ her öğrenciye burs veriyor mu?
YÖK-Türkoloji Bursunun Avantajları Nelerdir?
Türkoloji öğrencilerine burs imkanı