Başbakanlık vakıflar genel müdürlüğü bursu geri ödemeli mi?
Vakıflar Genel Müdürlüğünce,
1- 5737 sayılı Vakıflar Kanunu (RG: 27/02/2008 – 26800)
2- Vakıflar Yönetmeliği (RG: 27/09/2008 – 27010)
ilgili hükümleri gereği Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular her sene öğretim döneminde okulların açılması ile başlamakta ve bir ay boyunca devam etmektedir. Ortaöğrenim burs başvuruları kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.
Başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-16)’ya göre değerlendirilmektedir.
Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler ile ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursu alan başka bir aile ferdi olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, ikamet ettikleri ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenmekte olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.
Vakıflar Genel Müdürlüğünce,
1- 5737 sayılı Vakıflar Kanunu (RG: 27/02/208 – 26800)
2- Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (RG: 20/08/2013 – 28741) hükümleri gereği 2012 yılından beri yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular her öğretim dönemi için Eylül – Ekim 2016 tarihleri arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.
Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)’ye göre değerlendirilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları” Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 200,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.
Vakıflar genel müdürlüğü ana sayfa girişi için tıklayınız
Konular
- Kampüsler içindeki yurt sayısı artacak
- Çevre Bakanlığı'ndan öğrencilere burs
- Yüksek lisans öğrencilerine yönelik harç indirimi bursu
- Atatürk öğrenci yurdu odaları kaçar kişilik?
- KYK burs ve kredilerine zam
- Atatürk kültür dil ve tarih yüksek kurumu burs sonuçları açıklandı mı?
- Yurt Dışında Öğrenim Gören Öğrenciler İçin Taahhütname Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
- KYK Tematik Kış Kampları ne zaman başlıyor?
- Uludağ Üniversitesinden başarılı öğrencilere burs
- Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
- APSCO Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
- KYK'da hangi kurslar veriliyor?
- Hazar Üniversitesi Uluslararası Burs Programına Başvurular Nasıl Yapılıyor?
- 100/2000 YÖK Doktora Bursuna İlişkin Usul ve Esaslar
- İş dünyasında çalışan doktora öğrencileri 100/2000 doktora bursundan yararlanabilir mi?
- Aziz Sancar bursunun ilk sahibi belli oldu
- İslam kalkınma bankası burs başvurusu nasıl yapılır?
- KYK borç erteleme başvurusu e-Devletten nasıl yapılır?
- Tayvan burs başvuru şartları nelerdir?
- Hırvatistan Öğrenci Bursu Başvuru Şartları Nelerdir?
- YÖK-YUDAB Bursunu Nasıl Alabilirim?
- Slovakya Bursları Başvuru Şartları Nelerdir?
- KYKNET’in sunduğu hizmetler nelerdir?
- Çift Anadal KYK bursunu etkiler mi?
- MEB'den Burslu Öğrenci Banka Kartı Yazısı
- Akademisyenlerin yurtdışında burslu eğitim için başvuruları başladı
- Öğrenim kredisi borcunun silinmesi için kanun teklifi verildi
- GTÜ her öğrenciye burs veriyor mu?
- YÖK-Türkoloji Bursunun Avantajları Nelerdir?
- Türkoloji öğrencilerine burs imkanı